Tempo di Preparazione: 30 min
Tempo di Cottura: 1 h
Voto:
Voto Medio Degli Utenti FatSecret
|
da utente: iAspire
Armenian Lentil Soup
Lentil and vegetables soup.
Ingredienti
Preparazione
- Rinse lentils, bring them to boil in stock or water and simmer for 20 minutes. Add chopped apricots and celery, simmer for another 20 mins.
- Meanwhile, saute chopped capsicum in oil for a few minutes, then add cubed eggplant and continue until it's almost tender. Add dried spices, salt and diced tomatoes (fresh or tinned). Cover and cook until tender, for about 10 minutes.
- Stir the sauteed vegetables into the cooked lentil-apricot mixture and simmer for 15 mins. Add chopped fresh parsley and mint.
- Serve with dark bread and sharp cheese if desired.
- Note: serving size ends up being about 300 ml (1.5 cups).
3 utenti hanno aggiunto questa ricetta al loro ricettario.
|
|
|
|
|
Recensisci questa ricetta
È necessario accedere per poter votare questa ricetta. Clicca qui per accedere.
|
|
|
Trova Più Ricette
|
Filtra per Tipo di Pasto
Minestre
Ultime Ricette
Ricetta ricca, morbida e senza farina.
|
Veloce, semplice e delizioso.
|
Colazione semplice e facile da preparare.
|
Snack leggero, gustoso e leggermente dolce.
|
|
Scrivi una Ricetta
Riepilogo Nutrizionale:
|
|
Ci sono 164 calorie in 1 porzione di Armenian Lentil Soup.
|
|
Divisione Calorie: 25% gras, 55% carb, 20% prot. |
|
Valori Nutrizionali
Porzione
per porzione
Energia
688 kJ
8%
164 kcal
Grassi
4,36g
6%
Grassi Saturi
0,566g
3%
Grassi Monoinsaturi
2,484g
Grassi Polinsaturi
0,449g
Carboidrati
21,94g
8%
Zuccheri
3,89g
4%
Fibra
2g
Proteine
7,97g
16%
Sale
1,17g
20%
Colesterolo
0mg
Potassio
173mg
9%
Divisione Calorie:
Carboidrati (55%)
Grassi (25%)
Proteine (20%)
|
|
Basato su un GDA di 2000 calorie
|